loading...

Den 24 augusti firade byn att Walldia fyller 80 år i år. Gemensamma krafter från Walldia, Gymnastikföreningen och byalaget hjälptes åt att göra dagen minnesvärd. 

Ett gäng startade redan på morgonen med att sätta upp tälten som skulle användas till kvällens festligheter. Det var full aktivitet med att bära möbler, hänga upp tak och belysning, duka, bygga scen och dekorera med blommor. Allt under inspektion av en fyrfota lurvig medarbetare...

En aktivitet som drog mycket folk var Vallberga-loppet för barn. Det var ca 40 barn som deltog. Först var det en lekfull uppvärmning – vilken nog tog längre tid än själva loppet – sen fick de springa ett "varv runt kvarteret". Alla fick guld-
medalj när de gick i mål. De övriga aktiviteterna på eftermiddagen avlöste varandra med bland annat tipspromenad, lotteri, kaffeservering, ponnyridning och ansiktsmålning. Vi fick även besök av den lite smått tokiga clownen Augusta som minglade runt och hon ordnade även ett godisregn.
Tipspromenaden vanns av Helen Magnusson och barnrundan vanns av Nathalie Örjansson. Grattis!

Vi hade utlyst en tävling om vem som kunde baka Vallbergakakan 2013. Fantastiskt nog var det nio bidrag som lämnades in, alla smaskiga på sitt sätt! Juryn bestod av Gert-Arne Åkerberg, Maie Andersson och Iréne Ozolins som inte hade ett lätt (men väldigt gott) jobb framför sig!

Det spelades även en match med spelare från Walldia i olika åldrar. Tursamt nog slutade matchen oavgjort!

På kvällen samlades ca 140 personer för att äta helstekt gris, sjunga Walldiasången, dansa och ha väldigt trevligt. Festligheterna ekade nog i hela byn, precis som sig bör när en klubb fyller 80!

Tack alla för en trevlig dag!!! 

Vallbergakakan 2013

Efter mycket smakande och diskuterande utsågs den här chokladbiskvin till vinnare. Den hade bakats av Bente Jönsson. Hon fick – förutom äran – med sig en påse med diverse baktillbehör som sponsrats av Dreamcakes.
Stort tack och grattis!

Även ett stort tack till de övriga deltagarna:

Bidrag nr 1
Linette Örjansson

Bidrag nr 3
Nathalie Örjansson

Bidrag nr 4
Maj-Lis Åkesson

Bidrag nr 5
Mona Karlsson

Bidrag nr 6
Daniel Finér och Theresa Nilsson

Bidrag nr 7
(kom på 2:a plats)
Susann Thorsén

Bidrag nr 8
Britt Lindhult

Bidrag nr 9
(kom på 3:e plats)
Berit Eliasson

Vår förhoppning är att återkomma med samtliga recept här på hemsidan så att ni också kan baka de goda kakorna.